Nieuws uit 2016

december 2016

http://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2017/eigen-risico-stijgt-niet

Eigen risico stijgt niet in 2017

Het eigen risico van de zorgverzekering blijft in 2017 gelijk aan het huidige jaar, namelijk 385 euro. Het is voor het eerst sinds de invoering van het eigen risico dat de hoogte van het bedrag gelijk blijft. Dat melden Haagse bronnen in september aan De Telegraaf.
 

De verwachting bestond dat het eigen risico weer zou gaan stijgen. Er werd zelfs gesproken over een bedrag van 500 euro, maar dit blijkt dus complete onzin te zijn. Doordat de kosten van de zorg op dit moment onder controle zijn, hoeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid het bedrag niet verder te verhogen.

november 2016

https://www.consumentenbond.nl/nieuws/2016/33-miljard-reserves-niet-ingezet-voor-zorgpremies

De Consumentenbond wil niet dat zorgverzekeraars onnodig blijven oppotten en dat zij er alles aan doen om premiestijging te beperken. Berekeningen van de Consumentenbond laten zien dat zorgverzekeraars ruim 3,3 miljard aan overtollige reserves hebben. De labels van de 'grote 4' gaan zeer uiteenlopend met de reserves om. 


http://www.lichtopzorg.nl/

Komende vijf jaar bijna 22 miljoen extra beschikbaar voor preventieve zorg

Minister Schippers en staatssecretaris van Rijn steken de komende vijf jaar 22 miljoen euro extra in het Nationaal Programma Preventie. Zij willen hiermee preventie in de zorg en de maatschappelijke beweging die op gang is gekomen bij het programma Alles is gezondheid verder stimuleren. 

oktober 2016

http://www.msn.com/nl-nl/video/nieuws/meerderheid-wil-af-van-eigen-risico/vi-AAiWaQi?refvid=AAiZhJs&ocid=mailsignout

De meerderheid in de Tweede Kamer wil af van het eigen risico. Gevolg is dan wel dat iedereen 1% meer belasting moet gaan betalen. Een nivellerende maatregel vanuit het bestaande belastingstelsel. Dat kan derhalve een lastenverzwaring betekenen.  

september 2016

http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/nationaal/ook-andere-zorgpremies-harder-omhoog/ar-BBwHwnP?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

Zorgverzekeraars geven aan dat de zorgpremie volgend jaar hoger uit zal vallen dan het kabinet denkt.

https://www.artsenauto.nl/geen-herhaling-van-zetten/

Dienie Koolen is zorgondernemer, logopedist en docent. In Arts en Auto beschrijft zij het moeizamen contracteerproces met de zorgverzekeraars en de eisen die gesteld worden vooral wat betreft het administratieve gebeuren, de hoge administratieve lasten die het gevolg zijn waarbij het oog meer op de computer gericht moet zijn dan op de cliënt, terwijl er niet gekeken wordt naar de geleverde kwaliteit bij de cliënt en de zorgverzekeraars ook nog vinden dat de behandelindex naar beneden moet worden bijgesteld. Niet te vergeten dat al het geleverde werk vergoed wordt met een bedrag dat ver ligt onder het NZa tarief. 

juli 2016

http://passievoorpsychologie.nl/milgram-experiment/

Raar maar waar: in 65% schuilt een moordenaar.
Zie zelf in het fimpje het experiment van Milgram, waarbij proefpersonen werden ingezet tot 50 jaar en van alle rangen en standen. Dit is een oud experiment, maar ook heden ten dage wordt deze methode ingezet in 'spelletjes' bij TV shows, waarbij deelnemers volledig gaan voor de winst die te behalen valt.  

Valt onder onze normen en waarden ook 'autoriteiten moet je gehoorzamen'? Volgen we slaafs de autoriteiten en gezagsdragende 'machten', of durven we nog zelfstandig na te denken of orders wel gerechtvaardigd zijn en onze eigen verantwoordelijkheid te nemen? Of reageren wij als 'kuddedier' en wachten wij ook op de fatale klap: kijken hoe anderen het doen, dan deelnemen aan groepsacties en vervolgens zelf aan de slag gaan, zodat stap voor stap het gevoel versterkt wordt dat de aanpak van die 'autoriteit' legitiem is en jij slechts 'zaakwaarnemer'? Laten we niet recht praten wat krom is en niet grensverleggend bezig zijn tot het te laat is, maar durf gehoor te geven aan je cognitieve dissonantie die ongetwijfeld zal ontstaan. Toch? Blijf bij jezelf! 

https://www.artsenauto.nl/de-minister-spreekt/

Minister Schippers heeft zich uitgesproken over de wijze van invoeren van vrije prijzen bij logopedie. Minister Schippers: het is aan zorgprofessional om de prijs van zijn dienst te bepalen.

 
 

Naam