Logopedie

Welkom
Hartelijk welkom op de website van Stemsignalen - praktijk voor spreken en zingen. Op deze website vindt u informatie over de Praktijk Stemsignalen, wie hier werkt en voor wie. U treft informatie aan over logopedie, OMFT en afwijkende mondgewoonten, logopedische hulp in het algemeen en de kwaliteitswaarborg. Daarnaast vindt u op deze website informatie over stemtherapie in het bijzonder en de wijze waarop de logopedist en stemtherapeut adem- en stemstoornissen kan behandelen, waarbij Kinesiotaping ook een middel kan zijn. Tevens kunt u lezen dat gespecialiseerde zorg logopedie en stemtherapie maatwerk is, indien nodig aangevuld door deskundigheid van- en samenwerking met andere instanties.

In behandelingen worden methodes gebruikt, op maat passend bij de cliënt, die werken vanuit het toelaten van ontspanning, waarbij de adem- en stemkoppeling door middel van logopedische technieken, eventueel gecombineerd met laryngeale manuele therapie (logopedische massage en manuele therapie van het strottenhoofd), u naar een zo goed mogelijk optimale stemkwaliteit brengt. Vanuit deze logopedische massage bestaat de mogelijkheid stroeve gewrichten en spieren rond strottenhoofd, hals, nek, schouders, rug en gezicht met teveel spanning los te maken, die van belang zijn voor een goede adem- en stemgeving. Het weefsel wordt als het ware voorbereid zodat uw natuurlijke adem- en stemmogelijkheden optimaal worden benut, met als gevolg een ontspannen manier van ademen en spreken. De logopedische methode is ook geschikt bij stoornissen in de vloeiendheid van het spreken, zoals mensen die broddelen of stotteren. Daarnaast voor bespelers van een blaasinstrument met adembeheersingsproblemen.

Kinesiotaping kan ook een onderdeel van behandelingen zijn. Kinesiotaping is ontwikkeld als een behandelmethodiek om gewricht- en spierweefsel te corrigeren, steun te geven aan spieren en gewrichten, pijn te dempen en oedeem te verwijderen. In veel fysiotherapeutische praktijken heeft de tapetechniek als ondersteunende maatregel al een een vaste plek binnen de behandelprotocollen verworven. Ook in de logopedische therapie blijkt Kinesiotaping een waardevolle aanvulling bij de behandeling van keelklachten, stemklachten, gespannen spieren (rondom larynx, kaken,schouders, buik en rug), pijnklachten, problemen met slikken, sinusholten enzovoort.

Tevens vindt u op deze website informatie over praktische zaken zoals de tijden wanneer u praktijk Stemsignalen kan benaderen, verwijzing, aanmelding, de eerste afspraak, bereikbaarheid en vergoedingen.

Meestal vinden behandelingen plaats in de praktijk, maar op verzoek kom ik graag naar u toe.

Trainingen vinden over het algemeen plaats op locatie, maar kunnen ook in de praktijk gegeven worden.

Natuurlijk vindt u op deze website ook onder contact de telefoonnummers van de praktijk en het adres met een routebeschrijving.

 
 

Naam